© LEVER Architecture

© LEVER Architecture

© LEVER Architecture

Mass Timber Office Houses Portland's Next Generation of Creatives

Thesis | Portland, OR

Overview

Located at the corner of NW Savier and NW 24th, the Forest Park Post Office site is an exciting and charged collision of multiple distinct city fabrics. Thurman to the north and NW 23rd to the east bring the fast-paced, social, and urban energy of commerce while Wallace Park and the single-family bungalows to the southwest provide the tight-knit, humble community focus that Portland is so well known for. To the West, Forest Park inspires a healthy ecosystem of connected experiences that can provide a new urban campus model. Drawing from these distinct user experiences, the new Thesis campus proposes a workspace with a strong indoor-outdoor connection and commitment to humane spaces for real people.

The 40,000 SF mass timber headquarters provides a warm and tactile material palette in conjunction with a connective design strategy that produces spaces that are inspirational yet accessible. Project features include a large plaza, rooftop terrace, and ground floor all-hands space with terraced seating for speakers and presentations. The project targets LEED Gold with rigorous energy use reduction strategies and on-site renewables, including a 54.6 KW solar array. All while providing ample access to the outdoors with large operable openings on all levels opening the office users to views of Forest Park.

Team

Owner | Thesis

Architect | LEVER Architecture

Structural Engineer | Holmes

GC | Swinerton

Connect with Us

Achieve your mass timber dreams. Bring us on board today.

Contact Us